Privacy Policy

POLITIKAT E PRIVATËSISË

DEKLARATË PËR PRIVATËSINË E PËRDORUESVE

Data e hyrjes në fuqi: 1 shtator 2017

ADDO mbledh informacione tuaja me qellime positive dhe kofidenciale, kur përdorni aplikacionin tone në celularë dhe në faqen e internetit dhe nëpërmjet ndërveprimeve dhe komunikimeve të tjera që keni me ne. Nëse banoni në Shqiperi apo Kosove do te merrrni shërbimet qe ofrohen nga ADDO dhe kjo Deklaratë e Privatësisë do te zbatohet për informacionin e mbledhur dhe të përdorur nga ADDO per kerkesat tuaja kundrejt ADDO-s.

Fushëveprimi dhe Aplikimi

Kjo Deklaratë e Privatësisë ("Privacy Policy") zbatohet për personat kudo në shqiperi dhe Kosove që përdorin aplikacionet ose Shërbimet tona për të kërkuar transport apo transferta nga airoporti. 

Kjo Deklaratë nuk zbatohet për ti dhene informacionet tuaja kompanive apo personave te cilet nuk perfshihen ne sherbimet tona. Deklarat  zbatohet sipas privatësisë përkatëse per secilin qe perdor aplikacionet tona si pasagjer apo si shofer.

Mbledhja e Informacionit

Ne mbledhim informacionin që na siguroni ju drejtpërdrejtë, kur krijoni ose modifikoni llogarinë tuaj ne sistemin tone, kur kërkoni shërbime tona,kur  kontaktoni me klientët ose komunikoni me ne.

Ky informacion mund të përfshijë: emrin, emailin, numrin e telefonit, adresën postare, foton e profilit, mënyrën e pagesës, kërkesat tuaja (për shërbimet e transportit) dhe informacione të tjera që ju zgjidhni për të ofruar.

Informacioni që mbledhim përmes përdorimit të shërbimeve tona

Kur përdorni shërbimet tona, ne mbledhim informacion rreth jush në sipas pikave më poshte:

Vendndodhja: Kur përdorni Shërbimet për transportim ose shpërndarje, ne mbledhim të dhëna të sakta të vendndodhjes për udhëtimin nga aplikacioni ADDO qe eshte i nevojshem si informacion orientimi per Shoferin me te cilini keni zgjdhur te udhetoni.

Kontaktet:  Nëse lejoni që aplikacioni ADDO të hyjë në listen adresave tuaja në celularin apo tabletin tuaj nëpërmjet sistemit operativ te celularit apo tabletit tuaj, ne mund të hyjmë dhe ruajmë emrat dhe informacionet e kontaktit nga lista juaj i adresave për të lehtësuar ndërveprimet dhe funksionet e aplikacioneve.

Transaksionet: Ne mbledhim detajet e transaksionit në lidhje me përdorimin tuaj të Shërbimeve tona, duke përfshirë llojin e shërbimit të kërkuar, datën dhe kohën e ofrimit të shërbimit, shumën e caktuar, distancën e udhëtimit dhe detajet e tjera të lidhura me transaksionet.

Preferencat: Mbledhim informacion rreth mënyrës se si ju dhe vizitorët e faqes se internetit bashkëveprojnë me shërbimet tona, preferencat e shprehura dhe cilësimet e zgjedhura.

Pajisja qe perdorni: Mund të mbledhim informacione rreth pajisjes suaj celulare, duke përfshirë, për shembull, modelin hardware, sistemin operativ dhe versionin, emrat dhe versionet e softuerit dhe skedarëve, gjuhën e preferuar, numrin serik, dhe informacioni i rrjetit celular.

SMS: Shërbimet tona lehtësojnë komunikimin ndërmjet përdoruesve dhe shoferëve. Në lidhje me lehtësimin e këtij shërbimi, marrim të dhëna telefonike, duke përfshirë datën dhe orën e telefonates ose mesazhit SMS, numrat e telefonit të palëve dhe përmbajtjen e mesazhit SMS.

Identifikimi: Kur bashkëveproni me Shërbimet tona, ne mbledhim dosjet e serverave, të cilat mund të përfshijnë informacione si adresa IP e pajisjes tuaj, datat dhe kohët e hyrjes, veçoritë e aplikacioneve, llojin e shfletuesit “browserit”…etj.

Informacione të rëndësishme për previlegjet/lejet e platformës

Shumica e platformave mobile (iOS, Android, etj.) kanë disa të dhënave që aplikacionet nuk mund t'i pranojne pa konfirmimin tuaj. Dhe këto platforma kanë sisteme të ndryshme privilegjesh/leje  për marrjen e konfirmimit tuaj. Platforma iOS do t'ju lajmërojë herën e parë që aplikacioni ADDO kërkon leje për të hyrë në lloje të caktuara të të dhënave dhe do t'ju njoftoje qe t’i pranoni ose jo ato kërkesa. Pajisjet Android do t'ju njoftojnë për lejet që aplikacioni ADDO kërkon para se ta përdorni aplikacionin e per here te parë, dhe përdorimi i aplikacionit konfirmon pëlqimin tuaj.

Informacioni që mbledhim nga burime të tjera

Ne gjithashtu mund të marrim informacione nga burime të tjera dhe t’i kombinojmë ato me informacionet që mbledhim përmes Shërbimeve tona.

Për shembull:

Nëse vendosni të lidhni, krijoni ose hyni në llogarinë tuaj ADDO nepermjet llogarise tuaja ne rrjetet sociale si Google apo Facebook, ne mund të marrim informacion rreth jush nga keto platforma.

Përdorimi i Informacionit

Ne mund të përdorim informacionin që mbledhim nga ju për:

  • Sigurimi, mirëmbajtja dhe përmirësimi i Shërbimeve tona, duke përfshirë, për shembull, lehtësimin e pagesave, dërgimin e faturave, ofrimin e produkteve dhe shërbimeve që kërkoni (dhe dërgimin e informacionit përkatës), zhvillimin e veçorive të reja, mbështetjen teknike per pasasgjerin dhe shoferin.
  • Per operacione të brendshme, duke përfshirë, për shembull, parandalimin e mashtrimit dhe keqpërdorimit të Shërbimeve tona; për të rregulluar gabimet ne sistemin tone dhe problemet operacionale; për të kryer analiza, testime dhe kërkime të të dhënave; dhe për të monitoruar dhe analizuar trendet e përdorimit dhe aktivitetit ne menyre qe te jemi sa me prane kerekesave komoditetit tuaj.
  • Ju dërgojmë komunikimet/lajme që ne mendojmë se do të jenë me interes për ju, duke përfshirë informacionin për produktet, shërbimet, promovimet, lajmet dhe eventet e ADDO-s.

Shperndarja ne Rrjetet Sociale

Shërbimet mund të integrohen me veçoritë e shperndarjes sociale dhe mjete të tjera të lidhura që ju lejojnë të ndani veprimet që merrni në Shërbimet tona me aplikacionet, faqen e internetit.

Përdorimi i këtyre veçorive mundëson shkëmbimin e informacionit me miqtë tuaj ose publikun, varësisht nga cilësimet që krijoni me shërbimin e shkëmbimit social.

Analiza marketingu dhe shërbimet reklamuese të ofruara nga të tjerët

Ne mund t'u lejojmë të tjerëve të ofrojnë shërbime për matjen e audiencës dhe analytics për ne, për të bere reklamat në emër te ADDO-s në të gjithë Internetin dhe për të ndjekur dhe raportuar mbi performancën e atyre reklamave. Këto subjekte mund të përdorin “cookie”, “beacon web”, “SDK” dhe teknologji të tjera për të identifikuar pajisjen tuaj kur vizitoni faqen tonë dhe përdorni Shërbimet tona, si dhe kur vizitoni faqet dhe shërbimet tjera në internet.

Zgjedhjet tuaja

Informacioni i llogarisë tuaj

Ju mund të korrigjoni informacionin tuaj të llogarisë në çdo kohë duke hyrë në llogarinë tuaj në internet ose në aplikacion. Nëse dëshironi të fshini llogarinë tuaj, ju lutemi hyni në llogarinë tuaj ADDO në www.addo.one dhe fshini llogarine tuaj. Ju lutem vini re se në disa raste ne mund të mbajmë informata të caktuara rreth jush siç kërkohet me ligj, ose për qëllime të ligjshme të biznesit deri në masën e lejuar me ligj. Për shembull, nëse ke një kredi ose borxh të përhershëm në llogarinë tënde ose nëse besojmë se ke kryer mashtrime ose ke shkelur kushtet tona, mund të kërkojmë të zgjidhim çështjen para se të fshijmë informacionin tuaj.

Të drejtat tuaja

ADDO do të respektojë kërkesat e individit në lidhje me aksesin, korrigjimin dhe / ose fshirjen e të dhënave personale që ruan në përputhje me ligjin në fuqi.

Informacion mbi vendndodhjen

Ne kërkojmë leje për mbledhjen e aplikacionit tonë të vendndodhjes së saktë nga pajisja juaj sipas sistemit të lejeve të përdorura nga sistemi juaj operativ i celularëve. Nëse fillimisht lejoni mbledhjen e këtij informacioni, më vonë mund ta çaktivizoni duke ndryshuar cilësimet e vendndodhjes në pajisjen tuaj mobile. Megjithatë, kjo do të kufizojë aftësinë tuaj për të përdorur veçori të caktuara të Shërbimeve tona.

Informacioni i kontaktit

Gjithashtu mund të kërkojmë leje për mbledhjen e aplikacionit tonë dhe sinkronizimin e informacionit të kontaktit nga pajisja juaj sipas sistemit të lejeve të përdorura nga sistemi juaj operativ i celularit. Nëse fillimisht lejoni mbledhjen e këtij informacioni, përdoruesit e iOS më vonë mund ta çaktivizojnë duke ndryshuar cilësimet e kontakteve në pajisjen tuaj mobile. Platforma Android nuk ofron një veprim të tillë.

Komunikime Promocionale

Ju mund të zgjIdhni nga marrja e mesazheve promovuese nga ne duke ndjekur udhëzimet në ato mesazhe. Nëse zgjedhni, mund t'ju dërgojmë ende komunikime jo promocionale, të tilla si ato për llogarinë tuaj, për shërbimet që keni kërkuar ose për marrëdhëniet tona të vazhdueshme afariste.

Ndryshimet në Deklaratë

Këtë Deklaratë mund ta ndryshojmë herë pas here. Nëse bëjmë ndryshime të rëndësishme në mënyrën se si i trajtojmë të dhënat tuaja personale ose në Deklaratën, ne do t'ju njoftojmë përmes Shërbimeve ose me anë të disa mjeteve të tjera, siç është e-mail. Përdorimi juaj i vazhdueshëm i Shërbimeve pas një njoftimi të tillë përbën pëlqimin tuaj për ndryshimet. Ne ju inkurajojmë që të rishikoni në mënyrë periodike Deklaratën për informacionet e fundit mbi praktikat tona të privatësisë.

Na kontaktoni

Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me këtë Deklaratë Privatësie, ju lutemi të na shkruani në info@addo.one...!